Portal Sports Academy został uruchomiony!
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Od zwierząt do ludziWszystko co zostało wprowadzone i przetestowane w żywieniu zwierząt i okazało się skuteczne, zawsze ląduje później na naszych stołach. Ten schemat powtórzył się także w przypadku chelatów mineralnych.
Z uwagi na budowę i cechy chemiczno-fizyczne nie wszystkie pierwiastki nadają się do zchelatowania, dlatego w żywieniu zwierząt można w tej formie podawać jedynie żelazo, mangan, kobalt, cynk i miedź.
W ciągu sekundy dokonuje się synteza około 10 cząsteczek RNA, 1400 cząsteczek białek, 30 cząsteczek polisacharydów i 12000 cząsteczek lipidów. Odbywa się to wskutek tlenowej przemiany glukozy, która jest głównym źródłem energii dla...
Nie wiem czy bym spróbował bo nie napisałeś jakie będę mieć korzyści z takiej zmiany.
Nie stwierdzono dotychczas,by znakowany cholesterol podawany w pokarmie dożylnie,sam, czy z insuliną znalazł się w ścianie tętnicy u człowieka.Natomiast znakowaną glukozę, czy octan, podawane same, a zwłaszcza z insuliną, już po jednej godzinie znajdowano w komórkach ścian tętnic przetworzone na cholesterol. Do syntezy określonej ilości cholesterolu musi być zużyta określona ilość NADPH 2.Czym więcej organizm wytwarza NADPH 2, tym więcej może wytworzyć cholesterolu.Jedynym liczącym się źródłem NADPH 2 w ustroju jest cykl pentozowy, w którym synteza NADPH 2 i cholesterolu jest 300 razy większą, niż z tej samej ilości glukozy spalonej w cyklu heksozowym. Czym więcej organizm musi przetworzyć glukozy w cyklu pentozowym, tym większa synteza NADPH 2 i cholesterolu. 100 g glukozy przetworzone w cyklu pentozowym może dać 45g cholesterolu, przetworzone w cyklu heksozowym – tylko 0,15g.
Mógłbyś to rozwinąć ? Te wszystkie plusy.
A co myślisz o takim rozkładzie % B:T:W w dni treningowe jaki zaproponowałeś a w dni nietreningowe rozkład jak w diecie bezwęglowodanowej ?Cel, utrata tłuszczu (nie musi być szybka), przy niezachwianym wzroście siły i zachowaniu objętości treningowej (czasami mój trening trwa nawet 3h)
" Z biochemicznego punktu widzenia rację należy przyznać J. Kwaśniewskiemu:nasycone kwasy tłuszczowe są najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, spalającym się w ustroju w sposób znacznie prostszy i przy najmniejszym zużyciu białka i niektórych składników regulujących, niż węglowodany. By wniknąć do cyklu Krebsa jako aktywny octan potrzebuje kwas tłuszczowy tylko kilku enzymów, podczas gdy glukoza- kilkunastu. Także wydalanie produktów spalania (CO2 i H20) w przeliczeniu na jednostkę energii jest niższe w przypadku nasyconych kwasów tłuszczowych niż w przypadku węglowodanów. Z kolei nienasycone kwasy tłuszczowe , jako uboższe w wodór, dają w wyniku spalania nie tylko mniej energii,ale także zużywają relatywnie więcej tlenu na jednostkę uzyskanej energii, jako że spalanie wodoru wymaga mniej tlenu niż spalanie węgla. Zatem dostarczanie organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych może zwiększać zapotrzebowanie na tlen i równocześnie zwiększać wydalanie CO2, co z pewnością utrudni oddychanie tkankom, zwłaszcza najbardziej narażonym na niedobór tlenu, np. słabo ukrwionym"
The mean glucose enrichment was 9.33 +/- 1.8 MPE (range, 5.82 to 13.48). Detectable 13C-labeling of the NEAA was observed as follows: Glu in 100% of infants; Gly, 100%; Ala, 90%; Ser, 80%; Asp, 70%; Cys, 60%; and Pro, 60%
Current Server Time:
Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.